Сдобийте се с мечтаното тяло за лятото само за един месец

2012-06-03 14:31:00
Сдобийте се с мечтаното тяло за лятото само за един месец
Снимка: sxc.hu

Лятото наближава и всички ние искаме да изглеждаме добре на плажа. Ако само 2-3 килограма ви делят от така мечтаното от вас тяло, вижте как можете да ги свалите само за месец, без да се подлагате на сериозни лишения:

 

 

1. Не приемайте калории с напитките.

 

Ограничете приема на всякакви напитки, по-различни от вода, до минимум. Ако искате лесно да се отървете от 100-200 излишни калории на ден, просто спрете да консумирате сокове, газирани напитки и алкохол. Разбира се, това не означава, че трябва да се обезводнявате. Приемайте достатъчно количество вода на ден, за да поддържате организма си хидратиран.

 

 

2. Залагайте на натуралните продукти.

 

Доколкото е възможно, старайте се да не прекалявате с консумацията на обработени и пълни с консерванти храни. Заложете на пресните плодове и зеленчуци, които се предлагат в изобилие по време на летния сезон.

 

 

3. Яжте често, но по малко.

 

Златно правило в отслабването. По-добре е да ядете по-често и по-малко, отколкото по-рядко и повече. Разделете храната си за деня в около пет-шест порции. Така няма да изпитвате пристъпи на глад между храненията.

 

 

4. Хранете се вкъщи.

 

Много по-вероятно е да злоупотребите с храната, ако се храните навън, а не вкъщи. Твърде вероятно е и да си купите нещо нездравословно, което ще навреди и на фигурата ви – дюнери, пици, сладоледи.

 

 

 

5. Намалете сладкото.

 

Не е нужно напълно да се ограничавате от сладките нещата. Постарайте се обаче да не прекалявате с консумацията на храни с високо съдържание на захар, а когато правите това, постарайте се да е в първата половина на деня.

 

 

6. Ограничете солта.

 

Солта кара организма ви да задържа вода и така цялото ви тяло подпухва. Освен това прекомерната употреба на сол вреди на здравето и може да доведе до сърдечни проблеми. Ето защо трябва да избягвате да посолявате допълнително ястията си, както и да ядете консервирани храни, които се отличават с по-високо съдържание на сол.

 

 

7. Изключете пърженото.

 

Пържените храни са най-големият враг на стройната фигура. Опитайте се напълно да ги изключите от менюто си. Вместо да пържите храната си, печете я във фурна или на скара, варете я или я приготвяйте на пара. Резултатите за фигурата ви няма да закъснеят.

 

 

8. Раздвижете се.

 

Отделете поне два пъти седмично за някакъв вид спорт. Намерете нещо, което ви е приятно и ви зарежда с енергия и добро настроение. Не е необходимо да се претоварвате или пък да се препотявате с тежки тренировки във фитнеса. Заложете на кардиоупражненията като скачане на въже, каране на колело или ролери, плуване. А защо не се запишете и на курс по танци или пък пилатес?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Evi Tsaneva
преди 12 години

Къде видя точка 10? :D

koshtramba
преди 12 години

Мисля, че точка 10 трябва да е на 1во място. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия